Егрегори – значение и метод на действие

Егрегорите са колективно формирани глобални мисъл-форми, които биха могли да повлияят на хора с общи интереси в определена посока. Благодарение на тази колективност, индивидуалната личност без цел и посока би могла лесно да бъде „приобщена“ към определен кръг от хора с определени нагласи. Бих искал да фокусирам вниманието върху част от онези егрегори, които действат като разрушителни програми. Някой от тях биват съчетавани.

Наркотици(вкл. Алкохол), чалга култура, разврат, хазарт, консуматорство. Всички тези „форми на разпускане“ представляват ментално оковаване до зависимост и подчинение на човешката душа. Този процес на изкуствено удоволствие е саморазрушителен.

Няма да се спирам на всяко едно от тях, но е факт, че наркотиците и фармацевтиката са сериозен бизнес – първите такива за подрастващата младеж, а вторите – за по-възрастни хора. На доста от нас е ясно, предполагам, че хапчетата потискат симптомите и не лекуват първопричината. До колкото цигарите и алкохола – те са легални, но взимат много повече жертви от нелегалните такива. Свидетели сме и на доста канали с чалга музика, както и лансирането й по дискотеки и заведения. Вредните ефекти от нея са ясни по отношение на облекло, начин на мислене и поведение. Разврат е загуба на ценностна система и ни програмира да губим жизнената си енергия в преследване на фалшиви цели, постижения и прочие. Що се касае до захарта – отново загуба на енергия, която може да помете със себе си нашите средства.

Съществуват и позитивни егрегори. Когато няколко човека си поставят висша задача – например да помогнат на себе си, на други хора, природата и прочие.

Факт е, че няколко хора, действащи в определена посока образуват колективна сила, в зависимост от своите начинания. Факт е, че психическите усилия на хората могат да изберат насока в градеж или деструкция.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s