Защо трябва да бъдем благодарни?

Когато изпитваме благодарност се чувстваме добре. Когато прекалим с ненаситността, ние започваме да искаме още и още. Свикването с консуматорската жажда в ежедневието води до безразличие, а всеки един ден е уникален и различен. За да изпитаме благодарност трябва да практикуваме благодарност. Това от своя страна може да ни помогне постепенно да излизаме от своята зона на комфорт и да се надграждаме като личности.

За какво може да бъдем благодарни? Можем да изпитваме благодарност като започнем от най-простите неща в живота – за това, че се събуждаме пореден ден и имаме възможност да стареем и трупаме опит. За това, че имаме възможност да бъдем пълноценни и да използваме своите сетива и обоняния, за покрива над главата си, за храната и водата, за работното място и като цяло – за това което сме и което имаме. Изборът е изцяло наш! И не струва нищо, а печалбата е ценна – щастие! От всяка една негативна или сложна ситуация може да изпитаме благодарност. Нека се замислим – колко хора имат възможност да изпитат благодарност за това което имаме ние?

Така или иначе, „лошите” неща се случват в живота ни и не можем да ги избегнем. Дори да не знаем причината за някоя сполетяла ни беда, когато изпитваме благодарност рано или късно отговорът ще се появи. Освен това, бъдейки благодарни ние се учим да приемаме, трансформирайки нашето виждане за „лошото” в „добро”, което ни помага за значително смекчаване на стреса и напрежението в ежедневието, като започваме да долавяме смисъла в несполуките.

И така, за какво благодарихте днес?

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s